Magdans för barn

När man funderar på en roligt aktivitet för barn, är det kanske inte magdans man tänker på i första taget. Magdans passar väldigt bra även till barn och det är väl främst flickor som visat intresse för denna orientaliska form av dans där man ofta klär sig i kjolar och höftsjal. Magdansen är en av världens äldsta danser och hjälper att slappna av samtidigt som den är lekfull och emotionell. I denna dansform är det tillåtet att improvisera och ha det skoj och den lämpar sig för barn från 4 år uppåt.

Roligt och ger motion

Det ordnas kurser för barn samt kurser där barn kan delta tillsammans med sina föräldrar. Vilken sort man än väljer att anmäla sig till kommer det bli en tid båda gillar. För barn är det viktigt att ha det roligt medan vuxna gärna vill få ut mer av magdansen. Som motionsform lämpar sig dansen även bra eftersom man tränar upp både mag- och ryggmuskler. På kurserna får barnen öva sig på enklare rörelser och tillsammans sätter man ihop en liten inövad dans.

De vanligaste rörelserna inom magdansen, som ursprungligen kallas för Raks Sharki vilket betyder dans från öst, är bland annat 8:or, hip drop, snake-arms och kamelen som alla även syns i de flesta magdanser. Dessa är roliga att göra och barnen brukar tycka att det är väldigt kul att öva dem framför en spegel. Magdansen är ett perfekt sätt att lära känna sig själv lite bättre och att kanske våga göra sådant man inte tidigare provat på.

En hobby för alla

Olika former av orientalisk dans lämpar sig för alla oberoende av ålder eller utseende. Magdans är en perfekt hobby för ett barn som även tränar annan dans eller gymnastiserar, eftersom man via dansen tränar upp de djupare musklerna. Barn i de lägre tonåren kanske har svårt att godkänna sitt eget utseende och även här kan magdansen hjälpa till att ge en bra och positiv bild av den egna kroppen. Att röra på sig är viktigt och det bör även vara roligt.

När man väl börjar med magdans som barn, finns det flera grupper att gå vidare till. Denna dansform ger glädje så länge man bara vill och orkar och det ordnas kurser för alla stadier. Mer erfarna dansare lär sig nya och lite svårare dansrörelser och alla grupper leds av professionella dansare. Magdans för barn kan jämföras med balett men är inte lika krävande utan ger i stället möjlighet till att fritt få experimentera med olika rörelser och samtidigt dansa till rytmisk musik.

 

Att dansa är roligt

Att dansa och att få använda sin egen kropp på ett kreativt sätt är oftast väldigt roligt. När man sysslar med magdags och träffas regelbundet, får man ofta nya kompisar. Om man börjar träna magdans redan i ung ålder ger det ett bra självförtroende samtidigt som det under danslektionen finns plats för både träning, lek och stoj. Detta är mycket viktigt när barnen är små. På internet kan du läsa mer om var kurserna anordnas.