Magdans i Mellanöstern

Magdans är en mycket uttrycksfull dansform med komplicerade rörelser av bålen. Dansen har en lång historia, men det saknas bevis för exakt hur gammal den är. Från början tror man det var en folkdans från Mellanöstern, men den är också utbredd i norra Afrika. Det finns många varianter på magdans och den form som man främst lär ut i Sverige är den klassiska Egyptiska, Raqs Sharqi.

Magdans som träningsform

Allt fler kvinnor har upptäckt hur roligt det är med magdans och vilken bra träning det är. Framför allt stretchar man musklerna och då särskilt magmusklerna, men det är också bra för stela axlar och är måttligt konditionskrävande. Det har också blivit populärt att ha magdans som ett inslag på möhippor eller att hyra in en magdanserska när man ska ordna en fest.

För vem passar magdans

Magdans passar framför allt kvinnor, men det är också den enda begränsningen. Det spelar ingen roll vilken ålder man har eller hur vältränad man är. Alla kan dansa magdans efter sin egen förmåga. En klar fördel är naturligtvis att man tycker om arabisk musik, eftersom den så intimt hänger ihop med dansen. Det är också en enkel träningsform på så sätt att den enda utrustning man behöver är en höftsjal.

Magdans är kul och bra träning för magen

Urgammal dansform som blir alltmer populär

Magdans är en dans från Orienten, men numera behöver man inte resa till Mellanöstern för att få njuta av denna förtrollande dansform. Denna urgamla tradition har ökat mer och mer i popularitet, både som underhållning och som träningsform. Det är enkelt att hitta en dansskola som lär ut konsten och dansen passar alla kvinnor, gammal som ung, tränad som otränad.