Magdansdräkt

Är det dags för dig att investera i en ny magdansdräkt? Eller kanske skall du köpa en för första gången? Då finns det några saker man behöver tänka på innan man väljer vad man skall köpa. Här nedan får du nyttiga tips inför ditt kommande köp, så du säkert blir nöjd med din dräkt!

Modeller och utföranden

Dräkterna finns i olika modeller. Det vanligaste är en separat överdel för bysten och en vid underdel. Underdelen kan både vara ett par byxor eller en kjol. Vill man inte ha en hel dräkt finns det även separata skynken man kan knyta över höften. De går också att kombinera med en dräkt.

Varför skall man köpa en magdansdräkt?

Det är naturligtvis inget krav på att ha en riktig magdansdräkt för att dansa magdans. Det dräkten kan bidra med är en känsla som bjuder in dig i den orientaliska världen, och göra att dansen känns mer levande. De är ofta också väldigt vackra att titta på, vilket gör att den som bär den ofta får ett lyft i hållning och självkänsla – och det är ju aldrig fel. En riktig magdansdräkt är ungefär som tights när man går till gymmet. Det signalerar något åt kroppen som ställer in sig på att arbeta.

Klä upp dig för träningen

Det viktigaste är känslan

När du skall köpa en magdansdräkt är det absolut viktigaste att du själv är bekväm med dräkten du har. Den skall inte sitta obekvämt, ha skavande sömmar eller något annat som får dig känna dig minsta tveksam. Välj en färg du trivs i och en dräkt med den mängd utsmyckningar som passar dig. Dräkten i sig fyller inget allmänt syfte, men den skall ge dansaren ett lyft.