Magdanskurser i Stockholm

Vackra, färgglada tyger och svängig orientalisk musik är en bild som dyker upp i huvudet när man pratar om magdans. Dansen är en viktig historisk del inom den arabiska kulturen. Det är främst kvinnor som utövar den här stilen, men det blir lite mer vanligt att också män vågar ge sig på den här krävande och estetiska rörelseformen.

Magdansens historia och form

Magdans har sitt ursprung i Mellanöstern och norra Afrika. Det sägs också att romer tog med sig dansen till Egypten. Exakt hur den uppstod är omdiskuterat. En teor är att den baseras på en dans som gjordes inför en förlossning. Hos oss förknippar vi magdans med en kabaréliknande sensuell dansstil, där dansaren har ett skynke på höfterna för att markera dem. Stilen kännetecknas av en serie rörelser som fokuserar mycket på just bäckenet. En av de mest bekanta rörelserna är att göra åttor med höfterna.

Var kan man börja dansa?

Vill man börja dansa finns det många dansstudios i Stockholm som erbjuder kurser både för nybörjare och de som passerat nybörjarstadiet. Magdanscenter, Layali orientaliska dansakademi och Studio dq är bara några som erbjuder kurser. Att hitta en klass att delta på är enkelt, gör en sökning på internet och så får du nästan får många valmöjligheter. Välj en dansskola som har fått goda omdömen, då vet du att kurserna håller en hög kvalitet!

Rör på dig i vackra kläder

Börja dansa magdans

Det är bevisat att dans är frigörande och avstressande både för kropp och själ. Det är ett utmärkt sätt att hålla sig i form och förbättra sitt mående. Genom att börja dansa magdans kan man både få en ny hobby, och en utmanade motionsform. Det är aldrig för sent att börja, den här dansen passar både för yngre och äldre!